Deze app is gericht op beginnende en vroeg gevorderde pianisten, je kunt beginnen als je net noten heb leren lezen.

Het bevat een zeer breed scala aan repetoire van klassiek tot pop en dit alles kan meegespeeld worden met muziek.

De naam Piano Maestro komt van het poppetje wat naast de notenbalk staat  bij elk liedje en waaraan je af kunt lezen of goed speelt of niet.  Wanneer er meerdere noten achter elkaar goed worden gespeeld, zal deze Maestro, die er bijna net zo uitziet al de meeste klassiek componisten luchtgitaar gaan spelen.

Het bestaat uit 3 onderdelen:

  • Journey
  • Library
  • Home Challenge

Eerst de Journey, deze bestaat uit 50 hoofdstukken met elke een nieuwe stap naar het leren van piano spelen. Deze nieuwe stap kan geoefend worden in het tutorial, aan het begin van het hoofdstuk. Wanneer je op een liedje klikt verschijnt er een menu en wordt er een stukje van het  liedje op de achtergrond afgespeeld.

Er is een grote knop Play, hiermee wordt je meteen doorgestuurd naar het liedje op orginele tempo en met de achtergrond muziek erbij. Als dit nog wat te lastig lijkt kun je naar

de kleiner knop er onder Learn. Hier kun je het stuk in kleine stappen oefenen tot dat je het hele stuk op het orginele tempo kan.

Bij Play en Learn, wordt je eerst doorgestuurd naar een kalibreer pagina, hierbij wordt de vingerzetting aangegeven door de witte noten en dien je de eerste noot, wordt groen aangeven, te spelen zodat je Ipad ingesteld kan worden op jou piano.

Voor kinderen die les hebben is het te allen tijde belangrijk dat  ze met de ipad bij de piano spelen en niet de touch piano gebruiken.

 

Als het liedje wordt gestart door de eerste noot. (of in Play of in Learn) Kun je gebruik maken van een aantal opties door middel van de pauze knop rechts boven in. Als je hier op drukt komen de aanpasbare opties tevoorschijn. In de linker boven hoek zit de menu knop, daar mee ga je terug naar het hoofdstuk waar in bezig bent. In de rechter bovenhoek zit de opnieuw-knop, maar er zijn ook oefen opties:

 • Tempo: hij kan langzamer en sneller worden gezet.
 • Welke hand: Linkerhand of rechterhand alleen of allebei tegelijk.
 • Stoplicht: De muziek gaat uit en er wordt gewacht tot dat juiste noot is gespeeld voordat je verder kan. Wel begeleid door een metronoom tik.
 • Notennamen: de letters van de noten verschijnen erbij.

Als het liedje is afgelopen krijg je een score, deze bestaat uit.

 • Sterren: 1,2,3
 • Noten: hoeveel had je er van het totaal goed
 • Timing: hoevaak had je de noten op het juiste moment gespeeld.
 • Assist: Heb je hulpmiddelen gebruikt, dan worden deze meerekend in je eindscore.

Nu terug naar hoofdmenu. In het midden vind je de library. 

De library is onderverdeeld in 3 delen:

 • Songs
 • Exercises
 • Methods

 

Onder songs bevinden zich alle liedjes die de app te bieden heeft onderverdeeld in themas, zoals Pop and Rock en Holiday. Let op: niet alle liedjes staan in de journey modus, maar hier wel.

Bij exercises kan er geoefend worden met muziektheorie en techniek, door het spelen van intervallen, toonladders en akkoorden e.d.

Onder methods kun je alle piano methodes en songbooks vinden waar je toegang tot heb via dit abonnement, waar ook de gebruikelijke lesboeken van Alfred en Eklund ondervallen.

Tot slot de derde optie van het hoofdmenu de Home Challenges, dit is de plek waar de kinderen hun huiswerk van de Piano Maestro terug kunnen vinden onder de datum van de desbetreffend les.

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I accept the Privacy Policy